Sastojci
- 1 kg janjetine (rebrica ili but)
- 3 kašike ulja
- 2 kašičice vegete
- 500 grama špinata
- nekoliko komada mladog luka
- 3 češnja bijelog luka
- mljevene crvene paprike
- malo soli
- kašika nasjeckanog peršina
Priprema:
- Meso narežite na komade i stavite na zagrijano ulje. Kad se malo zapeče, pokrijte i na laganoj vatri pirjajte dok meso ne omekša.
- Meso tijekom pirjanja pospite vegetom. Dodajte krupno narezan špinat, mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti bijeli luk, crvenu mljevenu papriku i zalijte vodom.
- Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri dok ne zakuha i još 5 minuta, posolite po potrebi, a na kraju pospite peršinom.
- Možete upotrijebiti meso od buta ili rebarca, ali u oba slučaja jelo će biti brzo gotovo ako upotrijebite mladu janjetinu.