Janjetina sa špinatom



Sastojci
  • 1 kg janjetine (rebrica ili but)
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašičice vegete
  • 500 grama špinata
  • nekoliko komada mladog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • mljevene crvene paprike
  • malo soli
  • kašika nasjeckanog peršina
Priprema:
  • Meso narežite na komade i stavite na zagrijano ulje. Kad se malo zapeče, pokrijte i na laganoj vatri pirjajte dok meso ne omekša. 
  • Meso tijekom pirjanja pospite vegetom. Dodajte krupno narezan špinat, mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti bijeli luk, crvenu mljevenu papriku i zalijte vodom. 
  • Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri dok ne zakuha i još 5 minuta, posolite po potrebi, a na kraju pospite peršinom. 
  • Možete upotrijebiti meso od buta ili rebarca, ali u oba slučaja jelo će biti brzo gotovo ako upotrijebite mladu janjetinu.