Bosanska kuhinja
Fildžan burek
›
Fildžan burek je jelo koje vuče porjeklo iz Turske. Originalni naziv je "Fincan borek". Izuzetno ukusno i hranjivo jelo koje se...
Bungur čorba
›
Sastojci za bungur čorbu 300 g kostiju od suhog mesa 150g bungura 15 g masla sol po želji biber po želji Priprema ...
Mantije
›
Mantije su vrsta pita od mesa. Rade se i u BiH, Turskoj, Kosovu, a možda i drugdje. Pogodne su za vrijeme putovanja, a prijaju uz hla...
Bosanski gulaš
›
Sastojci za pripremu bosanskog gulaša: 500g junetine - govedine od plećke ili vrata 2 glavice crvenog luka 1 češanj češnjaka ...
Đulbastije
›
Đulbastije (ćulbastija) , orijentalno jelo koji se priprema na isti način kao i ćevapčići (mljeveno meso pečeno na žaru, katkad pod ...
›
Početna stranica
Prikaz web-verzije