Sastojci:
- 8 janjećih kotleta,
- 50g maslaca,
- 100g naribane mrkve,
- 100g sitno sjeckanog crvenog luka,
- 70g celera nasjeckanog na kockice,
- majčina dušica,
- 1 lovorov list izmrvljen,
- biber po želji,
- sol po želji,
- 1 do 2 jaja,
- kašika ulja,
- šalica mrvica od kruha
Priprema janjećih kotleta pohanjem
- Kotlete lagano izlupajte batom za meso i posolite.
- Zagrijte maslac, dodajte mrkvu, sitno sjeckani luk, celer, šunku, majčinu dušicu i lovorov list.
- Pirjajte na laganoj vatri dok se povrće ne raskuha. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Tom smjesom od povrća premažite kotlete s jedne i druge strane, a zatim ih polako umočite u jaja razmućena s uljem, solju i biberom, uvaljajte u mrvice te ispržite na maslacu.
- U mrvice možete pomiješati i sezamove sjemenke.
- Pržene kotlete posložite na tanjur i ukrasite ih, prema želji s povrćem. Uz njih poslužite i umak od pirjanog povrća koji ste propasirali.