Potrebni sastojci
- 4 pileća fileta
- 1 patlidžan
- 150 gr mozzarela sira
- 1 veliki paradajz
- 8 listova basil začina
- 3 kašike ulja
- biber i mljevena crvena paprika
Priprema
- Izrezati patlidžan na 8 kriški, posoliti i ostaviti sa strane.
- Piletinu pobiberiti.
- Mozzarela sir ocijediti od suvišnog soka, isjeci na 4 kriške.
- Isto tako isjeći i paradajz.
- Ugrijati pećnicu do 225.
- Prepeći piletinu sa obje strane, 3-4 min svaku stranu. Pobiberiti, posuti mljevenom paprikom i izvaditi iz pleha.
- U istom plehu, u preostaloj masnoći od piletine, prepeći ocijeđeni patlidžan. Prepečeni patlidžan poredati u pleh, na svaki komad staviti filet od piletine, preostali padlidžan, krišku paradajza, list basila i na vrh krišku sira.
- Vratiti u rernu i peći narednih 8-10 minuta.