Sastojci:
- 800 g brašna, prosijanog
- 400 ml vode, hladne
- 2 glavice crvenog luka, oguljene, narezane na četvrtine
- 2 lovorova lista
- 1 vezica peršina
- 1 kašičica sode bikarbone
- juneće meso
- sol
- biber
- aleva paprika
- ulje
Priprema
- Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
- Dodajte sol i vodu pa zamjesite glatko tijesto.
- Pomastite tepsiju uljem.
- Dodajte napravljeno tijesto u tepsiju. Rukom rastanjite tijesto po tepsiji.
- Nekoliko puta viljuškom probodite tijesto i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.
- Premažite pogaču po vrhu s malo ulja, pa je pecite 20 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva.
- Izvadite, zamotajte u salavetu pa ostavite da se ohladi.
- U lonac dodajte vodu i meso. Dodajte luk, peršun, lovorov list, sol i biber.
- Kuhajte na srednjoj temperaturi. Kada je meso skuhano, izvadite ga i narežite na komade.
- Isjecite pogaču na na tanje kriške i poredajte u tepsiju.
- Poredajte meso preko pa prelijte s vodom u kojoj se meso skuhalo, tek toliko da se kriške pogače prekriju.
- Stavite u rernu i pecite 10 minuta na temperaturi od 250 stupnjeva.
- Izvadite i poslužite.