Sastojci:
850 grama maslaca
1 kašičica maslinovog ulja
3 kg goveđeg odrezka
3 kašičice Brandy-a
2 kašičice bibera
125ml crvenog vina
2 kašičice vrhnja za kuhanje
sol i svježe mljeveni crni biber
- Odsjecite višak masnoće s odreska. Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- U tavi zagrijte maslac i ulje. Kad se dovoljno ugrije dodajte odrezak i kuhajte 5 minuta, sa svake strane na većoj temperaturi.
- Izvadite odrezak i stavite u toplu pećnicu. Dodajte brandy, zapalite i flambirajte dok se plamen sam ne ugasi.
- Dodajte biber, crno vino i vrhnje za kuhanje u tavu. Kuhajte smjesu dok se ne poveže. Začinite dobro i dodajte preostali maslac.
- Servirajte odreske na tanjure za posluživanje. Pažljivo prelijte umakom i poslužite.