Sastojci:
500g bifteka (srednji dio)
ulje za prženje
malo soli
malo bibera (za pečenje na žaru)
dvije kašike ulja (za pečenje na žaru)
Način pripreme:
500g bifteka (srednji dio)
ulje za prženje
malo soli
malo bibera (za pečenje na žaru)
dvije kašike ulja (za pečenje na žaru)
Način pripreme:
Meso operemo, obrišemo i stavimo u tavu na jako ugrijano ulje. Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane smeđe i da se ispeče sa obje strane. Ako meso pečemo na žaru (roštilju) premažemo ga uljem. Pečemo ga otprilike još 15 do 25 minuta dok nije posve pečeno.
Zatim ga ostavimo da nekoliko minuta odstoji da ne bi istekao sok i tada ga narežemo. Šatobrijan ne smije biti posve prepečen, već meso mora biti u sredini malo ružičasto. Serviramo ga na toplom poslužavniku s mladim povrćem.