Sastojci:
- 3/4 kg janjećih prsa
- sol
- suncokretovo ulje
- 1/2 glavice luka
- 1 mrkva
- 1 paradajz
- 15 dkg kruha
- 2 jaja
- 10 dkg dimljenog mesa
- bijeli luk
- biljni začini (vlasac, peršin, krasuljicu, matičnjak, celerov list)
- kiseli krastavci
- papar
- curry
- Kruh narežemo na kocke. Kruh mora biti star 1 dan i ne smije se drobiti. Prelijemo ga razmućenim jajima.
- Meso sitno narežemo, istučemo bijeli luk.
- Začinsko bilje sitno sjeckamo (vlasac, peršin, krasuljicu, matičnjak, celerov list itd.)
- Kisele krastavce isjeckamo i dobro ocijedimo.
- Sve zajedno lagano izmiješamo, začinimo solju, paprom i curryem.
- S tim nadjevom napunimo prsa i dobro zašijemo otvor.
- Meso popržimo u limu na ugrijanom ulju, dodamo debelo rezani luk i mrkvu.
- Pečemo oko 1 1/2 sat na 190 C.
- Pečena prsa izvadimo iz lima, u sok od pečenja umiješamo paradajz, dolijemo malo vode, prokuhamo i protisnemo.
- Umak poslužimo uz ploške mesa u posebnoj posudi. Možemo dodati i kocke za umak od pečenja i malo kiselog vrhnja