Sogan dolma - punjeni luk



Sastojci:


  • 1/2 kg crvenog luka, 
  • 300 g mljevene janjetine, 
  • 100 g riže, žličica papra, žlica octa, 
  • 2 dl kiselog vrhnja, 
  • 2 žlice maslaca, 
  • 2 čaše vode, 
  • kajmak za posluživanje 


 Priprema:


  • Očistite crveni luk od ljuski i zarežite svaku glavicu pri vrhu, tako da odrežete kapicu. 
  • Luk ostavite nekoliko minuta u vrućoj vodi i pažljivo izvadite kolutove iz sredine. 
  • Mljeveno meso pomiješajte s rižom. 
  • Posolite i popaprite te nadjenite kalupe luka. 
  • Položite ih u plitku posudu, zalijte vodom i premažite maslacem te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. 
  • Kad omekšaju, izvadite ih u zdjelu i poslužite s kajmakom.