Sastojci:
- 3 jaja
- 2 dl. slatkog mlijeka
- 1 dl. kiselog mlijeka ili jogurta
- 1 dl. ulja
- 200 g kravljeg ili ovčijeg sira
- 300 g mlade bundeve (tikvice)
- 130 g kukuruznog griza
- 70 g bijelog brašna
- 1 kašika praška za pecivo i sol
- tekući margarin (stavite ga u tepsiju pa u rernu da se zagrije)
Priprema:
- Umutiti pjenasto jaja, zatim dodati slatko i kiselo mlijeko, ulje, sir i posoliti.
- Lagano promiješati, dodati kukuruzni griz, bijelo brašno i prašak za pecivo te opet lagano promiješati.
- Bundevu (tikvicu) koju ste ogulili i sitno isjeckali na kockice dodate i ponovo ravnomjerno promiješate da ne bude grudvica od brašna.
- Izvadite tepsiju već zagrijanu sa margarinom i smjesu istresete u tepsiju i vratite u rernu te pećete na 200 °C oko 40 minuta ali gledate da vam lijepo porumeni.
- Tako vruću razljevušu isječete na željene kocke i pokajmačite.