Govedina u umaku s gljivama



Sastojci:

100 gr maslaca

1 kg govedine, izrezane na manje komade

1 veća glavica crvenog luka, isjeckanog

2 zelene paprike, isjeckane

450 gr gljiva, isječenih na listove

50 gr brašna

2 goveđe kocke za supu

1 kašikica soli

Tjestenina



U jednu od kuhinjskih posuda staviti 400 ml vode, prokuhati i dodati 2 goveđe kocke.

U većoj tavi istopiti 50 gr maslaca.

Dodati meso i peći dok ne dobije smeđu boju, a zatim ga izvaditi iz tave.

U masnoći gdje se kuhalo meso propržiti luk, dodati isjeckanu papriku i gljive, pa sve pržiti 3-4 minute uz neprestano miješanje.

Zagrijati preostali maslac u posebnoj tavi, dodati brašno i goveđu supu.

Brašno i supu izmiješati, kuhati dok se smjesa blago ne zgusne, zatim dodati začine, smjesu s gljivama i govedinu, pa sve kuhati 45 minuta na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje i dodavanje vode.

Jelo poslužiti s tjesteninom.