Pečena janjetina s mladim krompirom i lukom


 pečena janjetina - bosanska kuhinja


Sastojci

  • 1 janjeći but
  • 1 -2  glavice luka
  • 1 glavica bijelog luka
  • ružmarin, lovorov list
  • ulje za pečenje (oko 1dcl)
  • 1,5 kg mladog krompira   

Priprema :

  • Meso oprati, posušiti i natrljati solju. Staviti ga u pleh i preliti vrućim uljem .
  • Uz janjetinu staviti grančice ružmarina i lovorov list,  te luk  izrezan na četvrtine  i  bijeli luk. 
  • U pleh doliti 100 ml vruće vode i sve dobro prekriti folijom. 
  • Peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 90 minuta. 
  • Mladi krompir dodati kad meso bude na pola gotovo. 
  • Pred kraj pečenja foliju skiniti kako bi janjetina poprimila lijepu boju. 
  • Po potrebi je podlijevati za vrijeme pečenja.