Sastojci
- jedna domaća masna kokoš
- 100g crvenog luka
- 150g masla ili maslaca
- 250ml kajmaka ili kiselo vrhnja
- mljeveni bibera
- zeleni listovi peršuna
- malo soli
- jufke (tjesto - možete koristiti i gotovo)
Način pripreme
- Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da se meso odvaja od kosti.
- Oprezno ga odvojiti od kosti, tako da ostanu veliki komadi.
- Luk sitno nasjeckati i na 40g maslaca te ispržiti da dobije zlatnožutu boju.
- Dodati nasjeckani peršunov list, pa i njega ispržiti, dodati biber i po potrebi soli.
- Na to staviti meso i lagano promiješati.
- Tijesto razvući i pustiti da se malo osuši, izrezati listove tjesta veličine tepsije.
- Tada složiti 10 listova i svaki namastiti rastopljenim maslom.
- Na deseti list staviti jednakomjerno već pripremljeno meso i na njega složiti idućih 10 listova.
- Ti listovi također moraju biti premazani maslom.
- Za tirit se mogu koristiti gotove jufke, odnosno listovi tijesta.
- Zatim preliti tirit kajmakom ili vrhnjem i peći u srednje zagrijanoj rerni 45 minuta.
- Izrezati ga i poslužiti dok je vruće.