Kukuruza sa sirom i kajmakom




Sastojci
  • 500ml mlijeka
  • 300g sira
  • 3 supene kašike kajmaka
  • 200ml ulja
  • 4 jaja
  • soli po ukusu (malo)
  • 1 kesica suhe germe
  • 500g kukuruznog brašna

Način pripreme
  • U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko
  • Sve skupa malo posoliti.
  • Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.
  • Smjesa mora biti dobro izmješana da nema grudica od brašna.
  • Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu, poravnati ravnomjerno u tepsiji i peći u rerni. Vrijeme i način pečenja podredite svojoj rerni.
  • Kada je kukuruza porumenila (cca oko 45 min) izvadite iz rerne i pustite da se ohladi
  • Služiti sa kiselim mlijeko, jogurtom, kajmakom i sl.