Sastojci:
- četiri jajeta,
- sok od paradajza,
- bijelo pšenično brašno,
- jedna velika kašika maslaca,
- jedna velika kašika brašna,
- dva zrelija paradajza,
- jedna litra mesne supe, a najbolja je goveđa,
- sto grama tarhane,
- biber, so, aleva paprika
Priprema:
- Od jaja, paradajz soka i brašna zamijesi se tvrdo tijesto. Neka stoji na sobnoj temperaturi nekoliko dana dana (najbolje četiri do pet dana). Potom se to tvrdo tijesto protjeruje kroz đevđir tako da se dobiju mrvice ili tarhana (trhana). Te se mrvice trhane suše u platnenoj, najbolje lanenoj kesi.
- Od maslaca i brašna se napravi zaprška. Paradajz se izriba da se dobije usitnjena masa i sok. Ukuha se sa zaprškom i cijela se ova masa doda u mesnu supu. Kuha se samo dok ne prokuha. Dodaje se tarhana i kuha se još dvadesetak minuta, ali tako da tarhana čorba samo kvrca na najtišoj vatri. Pri serviranju se dodaje biber i aleva paprika.