Pečena janjetina s mladim krumpirom i lukom



Pečena janjetina s mladim krumpirom, tradicionalno s poslužuje s mladim lukom. Jednostavan recept za pripremu ukusne janjetine s mladim krumpirom.

Sastojci

  • 1 janjeći but
  • 1 -2  glavice luka
  • 1 glavica bijelog luka
  • ružmarin, lovorov list
  • ulje za pečenje(oko 1dcl)
  • 1,5 kg mladog krumpira     

Priprema :

Meso operite, posušite i natrljajte solju. Stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem .Uz janjetinu stavite grančice ružmarina i lovorov list,  te luk  izrezan na četvrtine  i  bijeli luk. U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 90 minuta. Mladi krumpir dodati kad meso bude na pola gotovo. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Po potrebi je podlijevati za vrijeme pečenja.