Pečena janjetina s mladim krumpirom, tradicionalno s poslužuje s mladim lukom. Jednostavan recept za pripremu ukusne janjetine s mladim krumpirom.
Sastojci
- 1 janjeći but
- 1 -2 glavice luka
- 1 glavica bijelog luka
- ružmarin, lovorov list
- ulje za pečenje(oko 1dcl)
- 1,5 kg mladog krumpira
Priprema :
Meso operite, posušite i natrljajte solju. Stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem .Uz janjetinu stavite grančice ružmarina i lovorov list, te luk izrezan na četvrtine i bijeli luk. U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 90 minuta. Mladi krumpir dodati kad meso bude na pola gotovo. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Po potrebi je podlijevati za vrijeme pečenja.