Piletina sa sirom u paradajz sosu



Sastojci:
  • 4 komada pilećih prsa
  • 125 gr prezle
  • 1 jaje
  • 4 kašike maslaca
  • 500 ml paradajz sosa
  • 4 kriške mozzarelle
  • 1 kašikica ribanog parmezana
  • Sol
  • Biber

Priprema
  • Kuhinjskim čekićem istucite pileća prsa, a zatim u njih utrljajte sol i malo bibera.
  • Potopite ih u umućeno jaje, a zatim uvaljajte u prezlu i pržite u tavi, na istopljenom maslacu dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  • Izvadite piletinu iz tave, pa stavite paradajz sos.
  • Kada se zagrije, potopite pileća prsa, a na njih stavite kriške mozzarelle i ribani parmezan.
  • Poklopite tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.
  • Poslužite uz špagete.