Punjena teleća leđa




Sastojci

1 kg telećih leđa (bez kostiju), malo maslaca, 2 lista lorbera (lovora),
1 kašikica bibera u zrnu,
2 grančice ruzmarina,
1 glavica crnog luka,
2 kriške tosta bez kore,
2 jaja,
sol, biber,
50 g oljuštenog i naribanog badema,
1 kašika isjeckanog peršina,
1 kašikica miješanog sušenog začina
1/3 L kisele pavlake (Kisela pavlaka je fermentirani proizvod koji se dobija od običnog vrhnja, cijepljenog maslačnom kulturom, a vrenjem se postiže gustoća proizvoda. U kiseloj pavlaci nalaze se bijelančevine, minerali i vitamini, pa ju je svakako zdravo koristiti u ishrani.)


Kako Pripremiti

Maslacem premazati jaču foliju. Rasporediti lorber, biber u zrnu i ruzmarin. Posoliti i pobiberiti meso i složiti ga na foliju. Luk isjeckati na kockice, dobro izmiješati sa izmrvljenim tostom, jajima, bademom i peršunom. Ovim premazati meso i preklopiti foliju tako da se meso urolna. Dobro zatvoriti foliju i staviti je u pleh za pečenje. Peći u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni oko 1 1/2 sat. Meso prebaciti na tanjir za serviranje. Soku od pečenja dodati pavlaku i gustin i još jednom malo prokuhati. Servirati uz meso. Svaka od 4 porcije sadrži oko 640 kalorija.